Training Leidinggeven

BewegingVeroorzakers 9 Trainingen 9 Training Leidinggeven

Hoe ‘fit’ ben jij als leidinggevende?

Is het alweer jaren geleden dat je een training leidinggeven hebt gevolgd? Of heb je zelfs nooit echt een training leidinggeven gehad? Veel leidinggevenden investeren te weinig in hun leidinggevende skills en zijn daarom niet meer top fit in leidinggeven. Dat kan je bij jezelf merken als:

 • De gesprekken met je medewerkers te veel energie kosten en niet bevredigend verlopen;
 • Je geleefd wordt door de waan van de dag en te weinig persoonlijke aandacht kan geven aan je mensen;
 • De samenwerking in je team niet meer lekker loopt en je geen eenheid ervaart.

Robert Tjoe Nij

Marlon Alvares

Wie zijn wij?

In de afgelopen 15 jaar hebben wij als BewegingVeroorzakers veel leidinggevenden mogen helpen met een groei in leiderschap met onze training leidinggeven. Klanten in dit kader komen uit de volgende sectoren: sportbonden, vervoersbedrijven, veiligheidsregio’s, vastgoedontwikkelaars, bouwbedrijven, gemeentelijke uitvoeringsorganisaties, Retail, verzekeraars, zorginstellingen, woningbouwcorporaties.

Het wordt dan tijd om te investeren in je leidinggevende fitheid.

Net als topsporters geregeld moeten trainen om optimaal te presteren, geld dat ook voor jou? Leidinggeven is topsport en vraagt continue aandacht voor je leidinggevende skills. In onze training De sprong van inhoud naar leiderschap word je weer helemaal fit, doordat je:

 • Je eigen ingesleten leiderschapsstijl en -werkwijze weer eens helemaal tegen het licht houdt. Hierbij zicht krijgt op je blinde vlekken en deze weet om te buigen;
 • Nieuwe inzichten opdoet op het gebied van leiderschap en nieuwe leidinggevende tools krijgt aangereikt;
 • In een veilige omgeving met gelijkgestemden: samen leert, intervisie hebt en traint om je skills aan te scherpen;
 • Individuele coaching krijgt om gericht de uitdagingen in je eigen leiderschapspraktijk aan te pakken.
leidinggeven training

De BewegingVeroorzakers hebben hun belofte van leiderschapsontwikkeling meer dan waargemaakt. Zij hebben een hoog professioneel niveau als leiderschapstrainers en spelen goed in op de ontwikkelbehoefte van zowel de individuele leidinggevende als het leiderschapsteam.

Manfred, interim manager HRM

BewegingVeroorzakers hebben mij laten zie hoe je lastige samenwerkingsituaties kunt ombuigen op een positieve, verbindende en respectvolle manier. Hierdoor ben ik goed op weg van informeel naar formeel leiding geven.

Merijn, servicemanager ICT

Leiderschap als vakmanschap is geen trucje. Beweging veroorzakers helpen je te groeien van instrumenteel leiding geven, naar leidinggeven vanuit je hart en je gevoel. Je leert jezelf kennen en op jezelf te vertrouwen.

John, regiocommandant Brandweer

Hoe goed beheers je de 5 rollen van leidinggeven?

In deze training leidinggeven komende de volgende 5 rollen van leidinggeven aanbod en krijg je gerichte training in die rollen waar je kracht tekortkomt.

 1. Reisleider: anderen gidsen het beste uit zichzelf te halen. Als je goed bent in deze rol word je door je medewerker beleefd als: een mensgerichte organisator die weet wat je kan en iemand die je op de juiste manier weet te motiveren.
 2. Ouder: sturen op de ontwikkeling van anderen. Als je goed bent in deze rol word je door je medewerker beleefd als: een vertrouwenspersoon die goed luistert, begripvol is en goed aanvoelt wat je nodig hebt.
 3. Teamcoach: een groep laten samenwerken en samen presteren. Als je goed bent in deze rol word je door je medewerker beleefd als: een ambitieuze leider die weet waar jij goed in bent, die stuurt op samenwerken, vertrouwen geeft en elk probleem aanpakt dat het succes van het team in de weg kan staan.
 4. Loopbaanbegeleider: een ander helpen de volgende stap te zetten in zijn loopbaan. Als je goed bent in deze rol word je door je medewerker beleefd als: iemand die geïnteresseerd is in je toekomstplannen, zijn netwerk voor je openstelt en je helpt m.b.t. werk beter inzicht te krijgen in wat jij: wil, kan en leuk vindt.
 5. Inspirator: iemand zijn die anderen graag willen volgen. Als je goed bent in deze rol word je door je medewerker beleefd als: iemand die een duidelijke visie heeft, gedreven is deze waar te willen maken, je enthousiasmeert om een bijdrage te leveren en zelf duidelijk het voortouw neemt.

van kenniswerk naar mensenwerk

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten

Wordt het weer eens tijd om te werken aan jouw leidinggevende fitheid?

Schrijf je dan in voor Als leider naar een hoger prestatieniveau met je team. In deze training leidinggeven ga je aan de slag met:

 • Het opfrissen van je kennis en kunde in het vak leidinggeven;
 • Gericht versterken van het vervullen van de 5 leiderschapsrollen;
 • Het vullen van je gereedschapskist met nieuwe leiderschap tools;
 • Je effectiviteit te vergroten in je eigen leiderschapspraktijk.

Meer informatie over onze Training Leidinggeven

In de afgelopen 15 jaar hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld voor het in beweging krijgen en versterken van het leiderschap in organisaties. Durf jij het aan?

 

Ga naar onze trainingen LeidinggevenNeem contact op