Teamtraining

Investeren in je team loont: betere samenwerking, meer werkplezier en betere resultaten!

In elke team is er zo nu en dan wat aan de hand waardoor de samenwerking even niet lekker loopt:

 • Veel nieuwe mensen in het team die elkaar nog moeten vinden;
 • Slechte relaties tussen een aantal teamleden;
 • Iedereen doet z’n eigen ding en er heerst een eilandjes cultuur;
 • Veel verschillende karakter in het team die moeite hebben om constructief samen te werken;
 • Hoge werkdruk waardoor er slechter wordt gecommuniceerd en samengewerkt;
 • Groepjes vorming in het team, roddelcultuur en moeite met feedback geven en ontvangen.

Speelt één of spelen meerdere van deze zaken in je team dan wordt het tijd om te investeren in een teamtraining. Met een gerichte (online )teamtraining kan je snel de samenwerking en de sfeer in het team verbeteren. Niet alleen het team zelf wordt er beter van maar de hele organisatie. Een team dat niet optimaal functioneert heeft namelijk ook impact op het functioneren van andere teams en daarmee op de resultaten van de gehele organisatie.

Team coaching training

Wie wij zijn

In de afgelopen 15 jaar hebben wij als BewegingVeroorzakers veel teams mogen helpen met een teamontwikkeling gericht op versterken van de samenwerking en het realiseren van betere resultaten.

Wil je vrijblijvend een keer sparren over de situatie van jouw team en tips krijgen? Neem contact op met een van onze teamcoaches, Marlon Alvares of Robert Tjoe Nij.

Marlon Alvares

Robert Tjoe Nij

Waarom is het krijgen en behouden van een goede samenwerking zo lastig?

Het niveau van functioneren van een team is continu in beweging. Verschillende factoren zijn hierop van invloed. Allereerst het vermogen van de teamleden zelf om een vruchtbare samenwerking tot stand te brengen. Dit wordt bepaald door zaken als:

 • Verschillende karakters in het team: iedereen heeft een gebruiksaanwijzing en vaak kennen we die onvoldoende van elkaar. Dit bemoeilijkt het vertrouwen, de openheid en de communicatie;
 • Ervaringen die iedereen uit het verleden meeneemt: door eerdere, soms negatieve ervaringen met mensen, word je gevormd. Hierdoor ontwikkelen we belemmerende overtuigingen die het samenwerken in de weg kunnen staan;
 • Aanwezige kennis en kunde in het team: niet iedereen is even goed geschoold en vaardig in het samenwerken. Bij een gebrek aan communicatieve skills in het team ontstaan er al snel problemen;
 • De mate waarin men in staat is positieve onderlinge relaties te bouwen: voor een goede samenwerking in een team heb je positieve (werk)relaties nodig tussen de mensen. Als er verstoorde relaties zijn in een team is de kans groot dat het team sterk onder de maat functioneert;
 • De wijze waarop het team geleid is en wordt: met goed leidinggeven wordt het verschil gemaakt met betrekking tot het krijgen en behouden van een goede samenwerking in het team.
Coaching

Wanneer er sprake is van een gesloten systeem of gesloten mensen (verwaarloosde teams, mensen die weinig
vertrouwen hebben) lukt het de BewegingVeroorzakers om dit ‘’open te breken’’. En als mensen weer open staan, kan er geleerd worden.

Nelien, directielid zorginstelling

Zeer blij met de training, omdat sommige theorieën die ik al eerder had gehoord nu heel goed werden aangereikt. Nu
kan ik er echt iets mee in de dagelijkse praktijk.

Merel, Waterwolf

Efficiënt gebruik maken van eigen kunnen, het spiegelen van persoonlijke kwaliteiten en op inspirerende wijze verbinding maken, maakt dat de begeleiding van BewegingVeroorzakers in verandering voor individuele – als groepsprocessen van blijvende waarde is.

Hans Broekman, Veiligheidsregio Utrecht

Doelen en resultaten van een teamtraining

Met een teamtraining van BewegingVeroorzakers kan je in een korte tijd veel bereiken. Met de teamtraining regelen wij zin en noodzaak bij alle teamleden om een bijdrage te leveren aan het worden van een sterker team. Een team dat in staat is de diversiteit van het team te benutten en met een krachtige samenwerking de team doelen te realiseren.
In de teamtraining wordt er gericht gewerkt aan de 6 V’s: Verbinding, Vertrouwen, Veiligheid, Verantwoordelijkheid, Vertier en een Vlek in de verte.

Verbinding: men heeft een beter inzicht in elkaars ambities, krachten en valkuilen.
Vertrouwen: er is een feedback- en aanspreekcultuur waardoor in alle openheid elk probleem met elkaar besproken kan worden.
Veiligheid: men heeft een teamsfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en kwetsbaar opstelt.
Verantwoordelijkheid: iedereen voelt zich eigenaar van de teamdoelen en de ontwikkeling van een sterk team.
Vertier: er wordt tijd gemaakt voor teambuilding en er is ruimte voor humor.
Vlek in de verte: men weet waar het team voor staat en wat voor een samenwerking men met elkaar wenst.

Teamcoaching

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten

van kenniswerk naar mensenwerk

Onze aanpak van een teamtraining

Wij hebben een unieke aanpak voor het verzorgen van een teamtraining. Het is een mix van teamcoaching, teambuilding en gerichte praktische trainingen op samenwerkingsvaardigheden.

Het vertrekpunt van de teamtraining is de vraag van het team. Wat gaat nu niet goed en wat is nodig om aan te pakken? Daarom zijn onze teamtrainingen altijd op maat. Wij vinden het belangrijk om voorafgaand aan de training elke deelnemer gesproken te hebben om inzicht te krijgen in zijn of haar behoefte.

Het onderscheidende van onze teamtraining is dat de training doorloopt in jullie dagelijkse praktijk. Tussen 2 trainingssessies is iedereen in het team bezig met een praktijkopdracht. Hierdoor wordt de aandacht voor teamontwikkeling een doorlopende lijn en niet slechts enkele korte teamtrainingen.
Inmiddels hebben wij een bewezen aanpak ontwikkeld voor een online teamtraining. Dus ook in Corona tijd kan je investeren in de ontwikkeling van je team. Voor veel teams is het juist in deze periode hard nodig.

Wil je meer weten over hoe een online teamtraining er voor jouw team uit kan zien? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een (online) teamtraining.

 

Wil jij een team dat echt samenwerkt?

Als het weer een tijd geleden is dat je geïnvesteerd hebt in de samenwerking van het team dan wordt het nu tijd. Tijd om de 6 V’s van je team op orde te krijgen: Verbinding, Vertrouwen, Veiligheid, Verantwoordelijkheid, Vertier en een Vlek in de verte.

Sterke teams maken het verschil in de organisatie en voor de klant. Als leidinggevende is de samenwerkingskracht van je team jouw verantwoordelijkheid. Kom in beweging en vraag een teamtraining aan. Ook een online teamtraining behoort tot de mogelijkheden.