Leer leidinggeven met een opleiding teamleider

Robert Tjoe Nij: 06 5321 5978
Marlon Alvares: 06 1503 0676

BewegingVeroorzakers 9 Trainingen 9 Leer leidinggeven met een opleiding teamleider

Vakkundig leidinggeven gaat niet vanzelf

Je moet jezelf goed kennen, weten hoe je anderen motiveert en inspireert. Je moet sterk in je schoenen staan en een sterk ontwikkeld empathisch vermogen hebben. Dan ben je bij BewegingVeroorzakers aan het juiste adres. Want met een goede opleiding teamleider en professionele coaching kun jij doorgroeien tot een effectieve teamleider.

Met de juiste vaardigheden creëer je een prettige werkomgeving voor je team en behaal je de gezamenlijke doelstellingen. Wil je je door ontwikkelen tot teamleider of je vaardigheden op het gebied van samenwerking en leiderschap versterken? Volg dan onze cursus teamleider. Zeer geschikt als je behoefte hebt aan een cursus leidinggeven om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

Opleiding Teamleider

Waarom een opleiding teamleider volgen?

Veel leidinggevenden zijn ooit onderaan de ladder begonnen. Misschien geldt dat ook voor jou. Je blonk uit in je werk en groeide door tot een teamleidersfunctie. Maar dat betekent niet dat je automatisch alle benodigde vaardigheden hebt om leiding te geven.

De training teamleider is bedoeld om jou die vaardigheden en kennis bij te brengen. Zo kun je jouw nieuwe of toekomstige functie op een succesvolle wijze invullen. Hiervan zal je team snel de positieve effecten ervaren, waardoor ze graag door jou geleid willen worden. Een opleiding teamleider is dan ook een uitstekende investering in je carrière als teamleider of leidinggevende. Deze training is bijvoorbeeld geschikt als je op zoek bent naar een opleiding teamleider zorg, opleiding teamleider logistiek of opleiding teamleider onderwijs.

Marlon Alvares

Robert Tjoe Nij

Hoe ziet een training teamleider eruit?

Wat mag je verwachten van de training teamleider van BewegingVeroorzakers? Je krijgt een intake en je volgt een aantal trainingsdagen waarbij je alles leert over groepsdynamiek, coaching en leiderschap. Daarnaast krijg je individuele coachingsgesprekken waarin jouw uitdagingen aan bod komen. Je krijgt hierdoor diepgaande kennis over alle aspecten van het teamleiderschap met een zeer persoonlijke benadering.

Tijdens onze training teamleider gaat het niet alleen om theorie. Er wordt ook geleerd aan de hand van sport en spel tijdens de training en je krijgt inspirerende voorbeelden uit de praktijk te horen. Zo gaat abstracte materie echt leven en is het nadien makkelijker om die toe te passen. We behandelen zowel de fundamentele als de diepgaande aspecten van het teamleiderschap.

Teams hebben behoefte aan een duidelijke leider die verantwoordelijkheid geeft en neemt. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de resultaten en de samenwerking in het team. Je bent ervoor om de mensen te laten groeien en te presteren. Je zult ervoor moeten zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Alleen zo bereik je de resultaten die je voor ogen hebt.

Als teamleider moet je goed kunnen luisteren, communiceren en onderlinge conflicten oplossen. Tijdens onze opleiding teamleider leer je alles over groepsdynamiek, conflicten oplossen en jouw invloed op de groep. Na afloop van de training ben je gegroeid in leidinggeven, of het nu gaat om je huidige functie of een teamleider vacature.

Cursus Teamleider

Wanneer er sprake is van een gesloten systeem of gesloten mensen (verwaarloosde teams, mensen die weinig
vertrouwen hebben) lukt het de BewegingVeroorzakers om dit ‘’open te breken’’. En als mensen weer open staan, kan er geleerd worden.

Nelien, directielid zorginstelling

Zeer blij met de training, omdat sommige theorieën die ik al eerder had gehoord nu heel goed werden aangereikt. Nu
kan ik er echt iets mee in de dagelijkse praktijk.

Merel, Waterwolf

Efficiënt gebruik maken van eigen kunnen, het spiegelen van persoonlijke kwaliteiten en op inspirerende wijze verbinding maken, maakt dat de begeleiding van BewegingVeroorzakers in verandering voor individuele – als groepsprocessen van blijvende waarde is.

Hans Broekman, Veiligheidsregio Utrecht

Persoonlijke ontwikkeling tijdens je training teamleider

Natuurlijk staan we uitgebreid stil bij jouw persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. Jij bent immers de drijvende kracht achter je team. Het is daarom belangrijk dat je goed inzicht hebt in jezelf, dat je weet wat je wilt, wat je valkuilen en je krachten zijn. Met dit inzicht kun je verder groeien in jouw teamleiderschap. De cursus teamleider vindt plaats in een inspirerende omgeving en in een open sfeer van vertrouwen. Dat is immers een van de dingen die je tijdens je training teamleider leert: vertrouwen is essentieel voor het werken en leren in teamverband.

Leer je uitdagingen kennen

Omdat we ruime ervaring hebben met het coachen en opleiden van teamleiders zien we dat elke teamleider uniek is. Als je van jezelf weet dat je bepaalde valkuilen hebt en deze wilt aanpakken, is deze cursus teamleider een goede investering.

Tijdens je individuele coachingsgesprekken helpen wij je je uitdagingen in leidinggeven te onderzoeken en een oplossing te vinden. Dat maakt je zekerder in je werk en zorgt ervoor dat je je rol als teamleider nog beter uit kunt voeren. Dat effect zie je direct terug in de resultaten die je met je team behaalt.

Indien gewenst is het mogelijk een intakegesprek met je leidinggevende in te plannen zodat je samen de doelstellingen voor je training teamleider traject kunt bepalen.

BewegingVeroorzakers helpt jou nog beter te worden in je werk zodat je de volgende stap kunt zetten. Wil je nog meer weten over leiderschap? Kijk dan ook eens naar onze opleiding Leiderschapscoaching of ontwikkel jezelf met een van onze andere cursussen, zoals een cursus Communicatieve vaardigheden.

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten

van kenniswerk naar mensenwerk