Cursus team management

BewegingVeroorzakers 9 Trainingen 9 Team Management Training

Team Management

Ben jij een professional die wil zorgen voor een krachtige samenwerking in jouw team? Wil jij een gerichte rol vervullen in het verbeteren van teamprestaties? Een cursus team management geeft jou alle handvatten om jezelf tot een effectieve teamcoach te ontwikkelen met een eigen identiteit.

Met de training team management bekwaam je jezelf in het vak van teamcoach. Dit kun je doen vanuit de rol als adviseur, projectleider, leidinggevende, HR-adviseur of een andere vergelijkbare functie. Wil jij van meerwaarde zijn voor een team? Onze opleiding team management is hiervoor een mooie opstap!

Cursus team management

Een praktijkgerichte cursus team management

Ervaar je dat de samenwerking binnen jouw team niet goed loopt? Vind je dat er meer uit het team gehaald kan worden? Als je dit niet snel aanpakt loop je het risico dat:

  • De doelen niet gehaald worden en de klanten eronder leiden en
  • Het functioneren van andere teams eronder leiden. Alle teams binnen een organisatie zijn namelijk op een bepaalde manier afhankelijk van elkaar.

De opleiding team management is een praktijkgerichte opleiding met veel oefeningen en opdrachten. De opdrachten zijn verbonden met de praktijksituatie van jouw team en de uitdagingen die daar spelen. Je leert in deze opleiding vooral door te doen, waarbij je ook ervaringen uit kan wisselen met de andere deelnemers. Wil je meer weten over hoe de opleiding team management in elkaar zit en wat onze visie op leren is? Neem gerust contact op met een van onze trainers.

Marlon Alvares

Robert Tjoe Nij

Rol van een teamcoach

Het functioneren van teams is een belangrijke factor in het succes van de organisatie. Investeren in de samenwerking van teams kan het verschil maken tussen winst en verlies. De vraag wie hierin een leidende rol neemt, kan dan gaan spelen. Vaak is dit de leidinggevende, maar ook anderen kunnen de rol van team coach op zich nemen. Lijkt het je leuk om deze rol te vervullen maar je weet nog niet hoe je een team moet coachen? Dan biedt de cursus team management uitkomst. Je leert in deze cursus hoe je een team beter kan laten samenwerken en presteren. Je vult daarbij je gereedschapskist met tools om de ontwikkeling van een team te begeleiden, teambijeenkomsten te faciliteren en gerichte problemen in het team aan te pakken. Vraag direct de brochure aan met alle informatie over de training team management.

Investeren in teamontwikkeling met cursus team management

Een succesvol team ontstaat niet van de ene op de andere dag. Samenwerken gaat namelijk niet vanzelf. In de cursus team management leer je alles over hoe je een succesvolle samenwerking tot stand brengt. We besteden hierbij uitgebreid aandacht aan de teamwork piramide van Patrick Lencioni. Dit model gaat over de ‘’De vijf frustraties van teamwork.’’ Daarnaast leer je van A tot Z hoe je een teamontwikkelingstraject inricht, verschillende interventies vormgeeft en begeleidt. Neem nu de stap om teams te helpen in hun ontwikkeling! Schrijf je in voor de opleiding team management en breng jouw team een stap verder.

Opleiding team management

Wanneer er sprake is van een gesloten systeem of gesloten mensen (verwaarloosde teams, mensen die weinig
vertrouwen hebben) lukt het de BewegingVeroorzakers om dit ‘’open te breken’’. En als mensen weer open staan, kan er geleerd worden.

Nelien, directielid zorginstelling

Zeer blij met de training, omdat sommige theorieën die ik al eerder had gehoord nu heel goed werden aangereikt. Nu
kan ik er echt iets mee in de dagelijkse praktijk.

Merel, Waterwolf

Efficiënt gebruik maken van eigen kunnen, het spiegelen van persoonlijke kwaliteiten en op inspirerende wijze verbinding maken, maakt dat de begeleiding van BewegingVeroorzakers in verandering voor individuele – als groepsprocessen van blijvende waarde is.

Hans Broekman, Veiligheidsregio Utrecht

Unieke aanpak voor teamcoaching

Onze unieke aanpak voor teamcoaching is gebaseerd op 15 jaar praktijkervaring. Wij hebben onze eigen ervaringen in team coaching bij verschillende organisaties, samengevoegd in één training team management. Tijdens de training hoef je geen eindeloze theorie verhalen te verwachten want het praktisch toepassen van de stof staat centraal. Daarnaast is er ook veel ruimte om zelf in beweging te komen. Niet voor niets is onze naam ‘BewegingVeroorzakers’ en dat zul je in de training zelf ook ondervinden. Onderdeel van de training is een aantal coachingsgesprekken, gericht op jouw praktijksituatie en persoonlijke leerpunten. Na de training ben je gegroeid in je persoonlijke effectiviteit als teamcoach en ga je met een goed gevulde rugzak naar huis. Je bent dan klaar om uitdagende teamontwikkeling opdrachten aan te pakken.

Teamcoaches mobiliseren in jouw organisatie

Natuurlijk kun je de rol als teamcoach op je nemen en daarvoor de opleiding teamcoach volgen. Alleen soms is dat niet genoeg en zijn er meerdere teamcoaches nodig. Of juist een groepje teamcoaches die elkaar kunnen helpen en samen team trajecten kunnen begeleiden. Dat kan een collega, een HR of P&O-adviseur zijn. Met een groep collega’s samen de opleiding teammanagement volgen met een op maat gemaakt programma? Of wil jij meer weten over een incompany programma voor team management? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten

van kenniswerk naar mensenwerk