De essentie van inspirerend leiderschap

BewegingVeroorzakers 9 Trainingen 9 De essentie van inspirerend leiderschap

De Leiderschapstraining voor jou

 • Jij hebt een sturende rol in de organisatie en bent opzoek naar praktische handvatten om mensen gerichter te leiden en te coachen op samenwerking en het bereiken van doelen.
 • In deze training krijg je inzicht in de 5 rollen van inspirerend leiderschap om je team beter te laten presteren en samenwerken.
 • Je leert instrumenten toe te passen zodat medewerkers je ervaren als een motiverende, resultaatgerichte en helpende leidinggevende.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 31 maart 2023
Duur: 1 dag (2 dagdelen)
Investering: € 575,- (exclusief btw) incl. lesmateriaal
Locatie: Jeudestraat 17, 4011 GH Zoelen
Gratis parkeren
Incl lunch, koffie/thee

Praktische informatie

Datum: vrijdag 31 maart 2023
Duur: 1 dag (2 dagdelen)
Investering: € 575,- (exclusief btw) incl. lesmateriaal
Locatie: Jeudestraat 17, 4011 GH Zoelen
Gratis parkeren
Incl lunch, koffie/thee

De trainers

Onze trainers hebben ruime kennis en ervaring in het verzorgen van leiderschapstrainingen en programma’s voor verschillende niveaus van leidinggevenden en soorten organisaties. Daarnaast hebben zij zelf veel ervaring achter de rug in het leidinggeven en het coachen van teams.

Marlon Alvares

Robert Tjoe Nij

Leidinggeven kent vele uitdagingen

Waarschijnlijk ben je zoals velen van een inhoudelijke functie gegroeid naar een leidinggevende rol. Herken jij ook dat het vak leidinggeven vele uitdagingen kent, omdat:

 • de mensen in je team niet automatisch met elkaar goed samenwerken;
 • er grote verschillen zijn tussen medewerkers in zelfstandigheid, betrokkenheid en positiviteit;
 • de waan van de dag ervoor zorgt dat je te weinig tijd hebt om aandacht te geven aan het team;
 • besluiten en beleid van de organisatie soms onrust en onduidelijkheid veroorzaakt bij medewerkers;
 • er tegenstrijdige verwachtingen zijn over je leidinggevende rol.

Alleen inhoudelijke kennis is niet voldoende voor goed leiderschap. Je hebt ook sturende, coachende en communicatieve skills nodig en een stevige bagage aan mensenkennis.

Training leiderschap

Resultaat en programma van de training

In deze training leer je de samenwerking van je team te versterken, medewerkers te laten groeien en meer werkplezier tot stand te brengen. Dit wordt in de training bereikt door je:

 • inzicht te geven in de 5 rollen van inspirerend leiderschap en hoe je deze praktisch invult in de dagelijkse praktijk;
 • een praktisch instrument aan te reiken waarmee je meer inzicht krijgt in de krachten en valkuilen van je medewerkers;
 • coaching vaardigheden te versterken om meer uit het team te halen en mensen beter in hun kracht te zetten;
 • communicatiekracht te vergroten om draagvlak bij je medewerkers te krijgen voor soms lastige veranderingen, besluiten en doelen van de organisatie.

BewegingVeroorzakers hebben mij laten zie hoe je lastige samenwerkingsituaties kunt ombuigen op een positieve, verbindende en respectvolle manier. Hierdoor ben ik goed op weg van informeel naar formeel leiding geven.

Merijn, servicemanager ICT

Leiderschap als vakmanschap is geen trucje. Beweging veroorzakers helpen je te groeien van instrumenteel leiding geven, naar leidinggeven vanuit je hart en je gevoel. Je leert jezelf kennen en op jezelf te vertrouwen.

John, regiocommandant Brandweer

De BewegingVeroorzakers hebben hun belofte van leiderschapsontwikkeling meer dan waargemaakt. Zij hebben een hoog professioneel niveau als leiderschapstrainers en spelen goed in op de ontwikkelbehoefte van zowel de individuele leidinggevende als het leiderschapsteam.

Manfred, interim manager HRM

Leiderschapstraining

Onze werkwijze

Onze trainingen zijn dynamisch, praktisch en afwisselend. Geen abstracte theorieën en saaie presentaties, maar veel oefenen om je gereedschapskist voor inspirerend leiderschap aan te vullen. Met verschillende actieve werkvormen zorgen wij ervoor dat je nieuwe inzichten opdoet, reflecteert en ook van de andere deelnemers leert.

Voorafgaand aan de training krijg je een intake zodat jouw praktijksituatie, uitdagingen en leervragen centraal staan in je leerproces. Na de training krijg je opdrachten mee om je leerproces voort te zetten en het tevens direct toe te passen in de praktijk.

Wil je meer weten van deze training en nagaan of deze training aansluit op jouw situatie, neem gerust contact met ons op: telefoon 06 5321 5978 of e-mail naar info@bewegingveroorzakers.nl.

van kenniswerk naar mensenwerk

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten