LEIDERSCHAP, mensenwerk

Training ‘De sprong van Inhoud naar Leiderschap’

BewegingVeroorzakers 9 Trainingen 9 De sprong van inhoud naar Leiderschap

Inleiding

Leidinggeven is in elke organisatie een cruciale en bepalende rol. Dat kan zijn in een formele leidinggevende functie of een (senior) rol waar men verwacht dat je coördineert en sturing geeft. Deze training is voor iedereen die een praktische training zoekt voor een stevige groei in leiderschap.

Ben jij vanuit een inhoudelijke rol naar een leidinggevende rol gegroeid en ervaar je de volgende uitdagingen?

  • Vinden van de juiste balans tussen zelf inhoudelijk werk oppakken en het overlaten aan het team.
  • De tijd vinden om persoonlijke aandacht te geven aan medewerkers en hen te coachen.
  • Zorgen voor vruchtbare overleggen die men verlaat met energie en de juiste focus.
  • Regelen dat medewerkers meer initiatief nemen en met plezier (samen)werken.
  • Eigenaarschap krijgen bij medewerkers voor veranderingen en (lastige) besluiten van de organisatie;
  • Voorkomen dat je geleefd wordt door de waan van de dag en je te weinig tijd hebt voor strategische zaken.

Je staat voor de sprong van inhoud naar leiderschap. Een transformatie van presteren in ‘kenniswerk’ naar presteren in ‘mensenwerk’. Leidinggeven is namelijk het vervullen van een sturende, inspirerende en coachende rol naar mensen en zorgen voor vruchtbare samenwerking in een team. Je inhoudelijke kennis is hierin niet meer het onderscheidend vermogen voor goed leiderschap. Spring jij?

Praktische informatie

Volgende startdatum: 23 juni 2023
Duur: 2 uur individuele sessie vooraf +
6 dagen training + 3 coachgesprekken
Investering: € 5.600 (exclusief btw)
excl. € 350 trainingsmateriaal
Locatie: InZicht, Jeudestraat 17, 4011 GH Zoelen
Gratis parkeren voor de deur
Incl. uitgebreide lunch, koffie/thee
Je hebt 1 jaar ervaring of meer in leidinggeven

‘’weten de ‘goede dingen’ in leiderschap te doen’’

Doel van de training Leiderschap, de essentie

Deze training is gericht op het eigen maken van de 5 rollen van coachend en inspirerend leiderschap. Je weet hierdoor beter wat er van je verwacht wordt als leidinggevende. Je krijgt praktische handvatten om het beste uit mensen te halen en het team te laten presteren.

De volgende leerdoelen komen aanbod:

N

Versterken van je persoonlijk leiderschap: weten wie je wilt zijn, wat je wilt bereiken, inzicht in je krachten/valkuilen en groeien in persoonlijke effectiviteit.

N

Een effectief schakelpunt tussen beleid en uitvoering: leren je rol te pakken zodat je zowel de belangen van de organisatie als die van je team goed dient.

N

Versterken van je coachingvaardigheden: versterken van je communicatie- en gespreksvaardigheden zodat medewerkers je ervaren als een duidelijke, coachende en helpende leidinggevende. Leren gesprekken met weerstand, kritiek en passiviteit om te buigen tot een vruchtbare ontmoeting.

N

Resultaten bereiken met je team: inzicht krijgen in leiderschapsstijlen en je eigen manier van leidinggeven. Weten hoe je motiverend een team van A naar B brengt, waarbij elke medewerker op z’n kracht wordt ingezet.

N

Medewerkers helpen met persoonlijke ontwikkeling: leren een vertrouwensband met medewerkers op te bouwen en hen te inspireren tot persoonlijke ontwikkeling.

N

Vergroten van de klantgerichtheid van je team: leren je team klantgericht te denken en te werken, zodat het team in waardevolle verbinding staat met de belangrijkste stakeholder (o.a. andere teams, externe klanten, partners).

N

Sturen van je eigen leiderschapsontwikkeling: leren reflecteren op je effectiviteit als leider en jezelf, voelbaar voor medewerkers, verder ontwikkelen in het vak leidinggeven.

Leiderschap

Werkwijze en opzet

De training ‘de sprong van Inhoud naar Leiderschap’ is iets voor jou als je een hands-on training zoekt waarbij jouw leervragen centraal staan. Onze trainingen zijn dynamisch, praktisch en afwisselend. Geen abstracte theorieën, dikke boeken en saaie presentaties.

Je gaat actief aan de slag met opdrachten om nieuwe inzichten op te doen en je gereedschapskist aan te vullen. Met verschillende actieve werkvormen zorgen wij ervoor dat je werkt aan je vaardigheden, jezelf beter leert kennen en ook leert van andere deelnemers.

De training omvat 7 dagen verdeeld over een periode van 7 maanden. Hierdoor is er genoeg ruimte om na elke trainingsdag met behulp van opdrachten het geleerde in de praktijk te brengen.

Je leert in een groep van 5 tot maximaal 10 deelnemers uit verschillende organisaties. Daarnaast krijg je 3 individuele coaching gesprekken waarbij al je vragen over leidinggeven en uitdagende situaties aanbod komen. Op deze wijze krijg je maatwerk in je leertraject.

Over de trainers

Onze trainers hebben ruime kennis van en ervaring in het verzorgen van leiderschapstrainingen voor verschillende niveaus van leidinggevenden en type organisaties. Zij hebben een brede bedrijfskundige opleidingsachtergrond en zijn getraind in het tot stand brengen van een leerproces.

Daarnaast hebben zij zelf veel ervaring in het leidinggeven en het coachen van teams. Zij begrijpen daardoor snel waar jij tegenaan loopt en kunnen je praktische en beproefde oplossingen aanreiken.

Marlon Alvares
Robert Tjoe Nij

Data

\

De sprong van inhoud naar leiderschap | 2023

vr 23 juni ’23
do 14 & vr 15 september ’23 (tweedaagse)
wo 11 oktober ’23
di 14 november ’23
vr 15 december ’23
di 16 januari ’24

Locatie

InZicht | Ruimte voor training en inspiratie

De training vindt plaats op onze mooie locatie InZicht, ruimte voor training en inspiratie in Zoelen.

Jeudestraat 17
4011 GH Zoelen
tijdvoorinzicht.nl

Kosten

Schrijf je in voor dé sprong van je leven!

In de afgelopen 15 jaar hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld voor het in beweging krijgen en versterken van het leiderschap in organisaties. Durf jij het aan?

 

ja ik schrijf mij inIk wil contact opnemen