Leiderschap, excellerend team

De training ‘als leider naar een hoger prestatieniveau met je team’

BewegingVeroorzakers 9 Trainingen 9 Als leider naar een hoger prestatieniveau met je team

Inleiding

Je leiderschap komt vooral tot uiting in hoe het team functioneert en presteert. Leidinggeven is een mooi, uitdagend, complex vak omdat je te maken hebt met mensen en een continue veranderende omgeving. Deze training is voor elke leidinggevende die de lat voor zichzelf telkens hoger legt om meer uit mensen en het team te halen.

Heb jij de ambitie om meer uit je team te halen en ervaar jij daarbij nu de volgende uitdagingen?

  • Zelfstandig samenwerken in het team gaat niet vanzelf door zaken als: werkdruk, organisatiewijzigingen, personele uitval, botsende karakters en veranderende werkwijze;
  • Ontwikkelingen in de organisatie vragen al je aandacht en je hebt te weinig tijd voor het dagelijks coachen van het team;
  • Er is weerstand bij het team voor nieuw beleid en ingrijpende besluiten van de organisatie. Medewerkers lijken moe van veranderen;
  • Te weinig motivatie bij medewerkers voor persoonlijke- en teamontwikkeling ontwikkeling;
  • Het is lastig om in de waan van de dag aandacht te hebben voor strategie en het team richten op de juiste prioriteiten;
  • Je team heeft binnen de organisatie nog niet de rol, het imago en de uitstraling die je wenst;

Je wil meer met het team aan de slag en je zoekt naar nieuwe wegen om het team naar een hoger niveau te krijgen. De medewerkers vooral 1 op 1 aansturen is niet meer voldoende. De sleutel van effectief leiderschap zit in het vermogen van aansturen van het teamspel. Durf jij naar jezelf te kijken om te ontdekken wat jij als leider hierin anders kunt doen?

Praktische informatie

Volgende startdatum: 28 april ’23
Duur: 7 dagen + 5 coachgesprekken
Investering: € 6.300,- (exclusief btw) excl. € 350,- lesmateriaal
Locatie: InZicht, Jeudestraat 17, 4011 GH Zoelen
Gratis parkeren voor de deur
Incl lunch, koffie/thee
Je hebt 4 jaar ervaring of meer in leidinggeven

‘‘de goede dingen in leiderschap, goed doen’’

Doel van de training 

Deze training is gericht op een stevige groei in dienend en resultaatgericht leiderschap. Het vermogen om gelijktijdig het samenspel in het team te managen en de dynamiek in de omgeving. Dit alles om een team te bouwen waar mensen het beste uit zichzelf en elkaar halen. Je bent succesvol in het team naar een hoger prestatieniveau te krijgen door te sturen op samenwerking.

De volgende leerdoelen komen aanbod:

N

Een effectief schakelpunt zijn tussen beleid en uitvoering: leren een effectieve relatie te ontwikkelen met je leidinggevende en collega leidinggevenden van andere teams. Je communicatieve skills worden opgepoetst en versterkt.

N

Leren als team samen te verbeteren: creëren van een aanspreek- en leercultuur om het samenspel naar een hoger nivo te krijgen. Je wordt vaardiger in het tot stand brengen van kwetsbaarheid en veiligheid in het team.

N

Het team smeden tot een eenheid: je team sturen op samenwerking voor een gemeenschappelijk doel. Je krijgt instrumenten aangereikt om je team beter te laten samenwerken.

N

Verbinding met andere team: weten hoe je in de organisatie een win-win samenwerking tot stand brengt tussen jouw team en andere teams. Je leert vanuit de onderhandeling belangen bij elkaar te brengen.

N

Doelgericht procesmanagement; als verandermanager in staat zijn organisatieveranderingen en strategische besluiten succesvol te vertalen naar het team. Je team groeit in resultaatgerichtheid.

N

Verwachtingen van de omgeving managen: het positioneren van je team in de organisatie en zorgen dat alle stakeholders zich goed meegenomen voelen. Je leert je medewerkers te ontwikkelen tot ambassadeurs van het team.

N

Sturen van je eigen leiderschapsontwikkeling: je zelfkennis vergroten, je blinde vlekken aan pakken en dit vertalen naar een groei in authentiek leiderschap. Je groeit in het geven van het juiste voorbeeld.

Leiderschap
Sprong in Leiderschap

Werkwijze en opzet

De training ‘als leider een excellerend team bouwen’ is iets voor jou als je een hands-on training zoekt waarbij jouw leervragen centraal staan. Onze trainingen zijn dynamisch, praktisch en afwisselend. Geen abstracte theorieën, dikke boeken en saaie presentaties.

Je gaat actief aan de slag met opdrachten om nieuwe inzichten op te doen en je gereedschapskist aan te vullen. Met verschillende actieve werkvormen zorgen wij ervoor dat je werkt aan je vaardigheden, jezelf beter leert kennen en ook leert van andere deelnemers.

De training omvat 7 dagen verdeeld over een periode van 7 maanden. Hierdoor is er genoeg ruimte om na elke trainingsdag met behulp van opdrachten het geleerde in de praktijk te brengen.

Je leert in een groep van 5 tot maximaal 10 deelnemers uit verschillende organisaties. Daarnaast krijg je 5 individuele coaching gesprekken waarbij al je vragen over leidinggeven en uitdagende situaties aanbod komen. Op deze wijze krijg je maatwerk in je leertraject.

Over de trainers

Onze trainers hebben ruime kennis van en ervaring in het verzorgen van leiderschapstrainingen voor verschillende niveaus van leidinggevenden en type organisaties. Zij hebben een brede bedrijfskundige opleidingsachtergrond en zijn getraind in het tot stand brengen van een leerproces.

Daarnaast hebben zij zelf veel ervaring in het leidinggeven en het coachen van teams. Zij begrijpen daardoor snel waar jij tegenaan loopt en kunnen je praktische en beproefde oplossingen aanreiken.

Marlon Alvares
Robert Tjoe Nij

Data

\

Training als leider naar een hoger prestatieniveau met je team 2022//2023

vr 28 april ’23
do 1 juni ’23 & vr 2 juni ’23 (tweedaagse)
ma 3 juli ’23
vr 8 september ’23
ma 9 oktober ’23
vr 10 november ’23

\

Training als leider naar een hoger prestatieniveau met je team 2023//2024

vr 6 oktober ’23
do 2 & vr 3 november ’23 (tweedaagse)
do 7 december
di 16 januari ’24
do 8 februari ’24
vr 15 maart ’24

Locatie

InZicht | Ruimte voor training en inspiratie

De training vindt plaats op onze mooie locatie in Zoelen.

Jeudestraat 17
4011 GH Zoelen
tijdvoorinzicht.nl

Kosten

Schrijf je in voor dé sprong van je leven!

In de afgelopen 15 jaar hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld voor het in beweging krijgen en versterken van het leiderschap in organisaties. Durf jij het aan?

 

ja ik schrijf mij inIk wil contact opnemen