Cursus Leidinggeven

Robert Tjoe Nij: 06 5321 5978
Marlon Alvares: 06 1503 0676

BewegingVeroorzakers 9 Cursussen 9 Cursus Leidinggeven

In 1 dag een sprong maken in beter leidinggeven

Leidinggeven is een breed terrein en elke professional heeft ermee te maken. Dat kan zijn in een formele leidinggevende functie of een (senior) rol waarin het van je wordt verwacht.
Leidinggeven gaat over zaken als: persoonlijk leiderschap, het voortouw nemen in een team, delegeren, effectief communiceren in samenwerking, coachen van collega’s of vervullen van een sturende rol om de juiste resultaten te leveren.
Soms heb je geen tijd voor een lange training of opleiding omdat het niet past in je drukke agenda. Toch wil je werken aan je leidinggevende skills omdat je merkt dat je niet altijd de juiste benadering hebt. Een cursus leidinggeven kan dan een uitkomst bieden.

Cursus Leidinggeven

Wie zijn wij?

In de afgelopen 15 jaar hebben wij als BewegingVeroorzakers veel leidinggevenden mogen helpen met een groei in leiderschap met onze Leidinggeven cursus. Klanten in dit kader komen uit de volgende sectoren: sportbonden, vervoersbedrijven, veiligheidsregio’s, vastgoedontwikkelaars, bouwbedrijven, gemeentelijke uitvoeringsorganisaties, Retail, verzekeraars, zorginstellingen, woningbouwcorporaties.

Marlon Alvares

Robert Tjoe Nij

Leiderschapscursus

Voordelen van een cursus leidinggeven

Een training of opleiding leidinggeven bestaat doorgaans uit meerdere dagen die verspreid zijn over een periode van maanden en soms jaren. Voor sommige leidinggevende functies is het noodzakelijk dat je een bepaalde managementtraining of opleiding hebt gevolgd. Hierdoor krijg je de juiste kennis over leidinggeven en voldoe je aan de eisen van de functie. Als dit voor jouw situatie niet van toepassing is dan zijn onze cursussen leidinggeven de oplossing.

Ten opzichte van een training of opleiding hebben onze cursussen leidinggeven de volgende voordelen:

 • Ze zijn kort en duren maximaal 1 dag;
 • Ze zijn gericht op 1 specifiek aspect van leidinggeven;
 • De focus ligt op het geleerde toe te passen in de praktijk;
 • Het leren van theorie is beperkt en gericht (geen dikke boeken);
 • Je kunt de cursus leidinggeven kiezen op het moment wanneer jij daar behoefte aan hebt;
 • Hiermee haal je een hoger rendement uit je investering.

BewegingVeroorzakers hebben mij laten zie hoe je lastige samenwerkingsituaties kunt ombuigen op een positieve, verbindende en respectvolle manier. Hierdoor ben ik goed op weg van informeel naar formeel leiding geven.

Merijn, servicemanager ICT

Leiderschap als vakmanschap is geen trucje. Beweging veroorzakers helpen je te groeien van instrumenteel leiding geven, naar leidinggeven vanuit je hart en je gevoel. Je leert jezelf kennen en op jezelf te vertrouwen.

John, regiocommandant Brandweer

De BewegingVeroorzakers hebben hun belofte van leiderschapsontwikkeling meer dan waargemaakt. Zij hebben een hoog professioneel niveau als leiderschapstrainers en spelen goed in op de ontwikkelbehoefte van zowel de individuele leidinggevende als het leiderschapsteam.

Manfred, interim manager HRM

7 korte en praktische online cursussen in leidinggeven.

Een korte en praktische cursus leidinggeven maakt het voor iedereen behapbaar en haalbaar. Zo blijft leren tijdens een veeleisende baan leuk en waardevol. Weet je waar je aan wilt werken en wil je snel resultaat? Kies de cursus:

 • Persoonlijk leiderschap; als je geleefd wordt door de waan van de dag en je nog niet levert wat je graag wil leveren.
 • Persoonlijk ondernemerschap; als je beter in staat wil zijn om persoonlijk doelen in werk en privé te realiseren.
 • De essentie van inspirerend leiderschap; als je zoekende bent naar de juiste invulling van je leidinggevende rol.
 • Leidinggeven zonder hiërarchie; als je geen formele leidinggevende rol hebt, maar wel een sturende rol wil vervullen als senior, meewerkend voorman, coördinator, trekker of projectleider.
 • Versterken van samenwerking; als je je rol in het team wil vergroten en wil weten hoe je meer uit een team haalt.
 • Resultaatgericht en projectmatig werken; als je betere resultaten wilt boeken en succesvol met collega’s in projecten wil presteren.
 • Effectieve communicatie; als samenwerken met collega’s je veel energie kost en je meer grip wil krijgen op de uitkomst van gesprekken en vergaderingen.

Meer informatie bekijk hier de online cursussen.

van kenniswerk naar mensenwerk

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten

Kies bewust om sterker te worden in leiderschap

Leidinggeven is een uitdagend vak en vraagt om geregeld trainen. Als je weinig tijd hebt en toch gericht wil werken aan je leidinggevende skills, dan is een cursus leidinggeven de oplossing. Kies een thema waar op dit moment je interesse naar uitgaat. Deze cursus leidinggeven is ook online volgen? Ook dat kan bij ons.

Meer informatie over onze Cursussen

In de afgelopen 15 jaar hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld voor het in beweging krijgen en versterken van het leiderschap in organisaties. Durf jij het aan?

 

Ga naar Online CursussenGa naar onze Cursussen