CURSUSSEN

Home 9 Cursussen

Ons cursusaanbod

De cursussen die wij als BewegingVeroorzakers bieden, zijn ter versterking van de effectiviteit van uw professionals. De vakkennis van professionals is in elke organisatie van belang voor een goede dienstverlening, echter met hun vaardigheden en gedrag wordt het verschil gemaakt. 

Persoonlijk leiderschap

Versterken van je persoonlijk leiderschap

Hoe zorg je ervoor dat jij in elke uitdagende situatie (werk en privé) een waardevol resultaat regelt voor jezelf en de ander? Hoe zorg je ervoor dat je tevreden bent over je eigen houding en handelen in het leven?

=

Lees verder over persoonlijk leiderschap

Versterken van effectief samenwerken

Hoe zorg je ervoor dat je succesvol kunt samenwerken met verschillende personen en karakters? Hoe zorg je ervoor dat je in een team de rol hebt die jou het beste ligt en de anderen blij zijn met jouw inbreng?

=

Lees verder over effectief samenwerken

Verbeteren van je communicatieve vaardigheden

Hoe zorg je ervoor dat de boodschap die je wilt overbrengen goed aankomt bij de ander en je geen ongewenste ruis veroorzaakt? Hoe krijg je het voor elkaar dat je alles kunt zeggen wat je voelt, zonder in een conflictsituatie te komen?

=

Lees verder over communicatieve vaardigheden

Persoonlijk leiderschap

Versterken van je klantgedrevenheid

Hoe maak je het belang van de klant je eerste drijfveer? Hoe zorg je ervoor dat de klant zich echt geholpen voelt en oprechte aandacht ervaart met de geleverde dienstverlening?

=

Lees verder over versterken van je klantgedrevenheid

Versterken van projectmatig en situationeel sturen

Hoe kan ik zonder het bekleden van een ‘hiërarchische positie’ ervoor zorgen dat mensen zich (graag) door mij laten aansturen? Hoe geef ik leiding vanuit gezag, zonder gebruik te maken van mijn machtspositie?

=

Versterken van projectmatig en situationeel sturen

Cursus in vaardigheden

Deze vaardigheden zorgen er namelijk voor dat de professional:

  • sturing geeft aan de eigen effectiviteit en eigenaarschap toont;
  • optimaal samenwerkt met collega’s en klanten;
  • een proactieve verbinding en communicatie heeft met de omgeving;
  • efficiënt de gewenste resultaten bereikt met de gevraagde kwaliteit.

In een veranderende omgeving met veel uitdagingen is het wenselijk dat een professional in staat is mee te bewegen met de organisatie en de oplossing bij zichzelf zoekt. Dit in contrast tot slachtoffergedrag en de oplossing van de ander te verwachten. Kortom; een professional die ervoor openstaat te leren en daardoor zijn vakinhoud ontstijgt. Met onze cursussen leveren wij graag een bijdrage aan het ontwikkelen van uw professionals.

Voordelen van een cursus

Voor het verbeteren of vergroten van je kennis is het niet altijd nodig om een lange opleiding of training te volgen. Zeker als je gericht een verbeterpunt wil aanpakken biedt een cursus uitkomst.

Ten opzichte van een training  heeft een cursus de volgende voordelen:
Ze zijn kort en duren maximaal 8 uur;

  • Ze zijn gericht op 1 specifiek thema of vaardigheid;
  • De focus ligt op het toepassen van het geleerde in de praktijk;
  • Het leren van theorie is beperkt en gericht (geen dikke boeken);
  • Je kunt beter het meest geschikte moment plannen voor het volgen van cursus.

Wat klanten bij ons hebben ervaren

“Leiderschap als vakmanschap is geen trucje. Beweging veroorzakers helpen je te groeien van  instrumenteel leidinggeven, naar leidinggeven vanuit je hart en je gevoel. Je leert jezelf kennen en op jezelf te vertrouwen.”

John, regiocommandant Brandweer

“De Bewegingveroorzakers hebben hun belofte van leiderschapsontwikkeling meer dan waargemaakt. Zij hebben een hoog professioneel niveau als leiderschapstrainers en spelen goed in op de ontwikkelbehoefte van zowel de individuele leidinggevende als het leiderschapsteam. “

Manfred, interim manager HRM

“Bewegingveroorzakers hebben mij laten zie hoe je lastige samenwerkingsituaties kunt ombuigen op een positieve, verbindende en respectvolle manier. Hierdoor ben ik goed op weg van informeel naar formeel leidinggeven. “

Merijn, servicemanager, ICT

Meer informatie over onze Cursussen

In de afgelopen 15 jaar hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld voor het in beweging krijgen en versterken van het leiderschap in organisaties. Durf jij het aan?

 

Ja ik schrijf mij inIk wil contact opnemen