Is een opleiding teamcoach iets voor jou?

Teamcoach

Je bent net begonnen als teamcoach of je wilt graag doorgroeien naar een coachende functie. Je realiseert je dat coachen een vak is. Daarom wil je leren hoe je anderen goed adviseert, een team goed laat samenwerken en optimaal laat presteren. Laat je dan inspireren door onze creatieve cursus teamcoach waar je alles leert over het coachen en aansturen van teams.

Wij leren je hoe je een sfeer van vertrouwen creëert, conflicten oplost en een team richting goede resultaten leidt. Die coaching vindt natuurlijk ook bij ons plaats in een sfeer van vertrouwen, met alle ruimte voor sport en spel. Bij BewegingVeroorzakers komt niet alleen je carrière in beweging, jijzelf ook!

Marlon Alvares

Robert Tjoe Nij

Vertrouwen en communicatie

Als je zelf in een team hebt gewerkt weet je dat goede communicatie en vertrouwen onderling essentieel zijn voor een prettige samenwerking. Er moet ruimte zijn voor opbouwende kritiek en je moet elkaar aan kunnen spreken op verantwoordelijkheden.

In veel teams ontbreekt het echter aan heldere communicatie van de teamleider of worden conflicten niet opgelost. Dat zorgt voor wrijving, waardoor het team niet het beste uit zichzelf kan halen. Nadelig voor de organisatie, voor de teamleden en voor de leidinggevende. Bij BewegingVeroorzakers kennen we deze ervaringen maar al te goed. Daarom kunnen wij jou helpen een team naar succes te coachen. We leren je tijdens je opleiding teamcoach hoe je een open sfeer creëert, waarin er prettig en resultaatgericht samengewerkt kan worden.

Tijdens de cursus of training teamcoach leer je alles wat je moet weten om een prettige teamcoach te zijn die tegelijkertijd concrete resultaten behaalt. Jij leert in onze erkende opleiding teamcoach hoe je jezelf kwetsbaar opstelt en hoe je daarmee anderen inspireert. Je bent na deze opleiding teamcoach niet langer bang om conflicten te benoemen en je leert wat er nodig is om conflicten op te lossen. Daarnaast leer je hoe je het hele team betrekt, niet alleen die ene collega die precies weet wat hij of zij wil, maar ook je introverte teamleden. Ten slotte behandelen we ook thema’s als ‘verantwoordelijkheid’ en leren we je hoe je voldoende aandacht geeft aan resultaten. Je werkt immers met een team om gezamenlijke doelen te bereiken.

Teamcoaching

Persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding

Natuurlijk komen ook jouw identiteit en persoonlijke ontwikkeling aan bod tijdens je opleiding teamcoach. Jij bent immers degene die als coach oplossingen aandraagt en een verfrissende blik kan bieden. Daarom kijken we tijdens individuele gesprekken naar jouw krachten en valkuilen en je vaardigheden op het gebied van adviseren en faciliteren. Daarnaast leer je alles over groepsdynamica, het belang van teamcoaching en laten we je zien hoe je belemmerende patronen in een team doorbreekt. Je krijgt dus veel praktische kennis en vaardigheden aangereikt die je direct kunt toepassen.

Jouw training teamcoach draait niet alleen om theorie. Ja, we maken lastige dingen begrijpelijk met inspirerende voorbeelden. Maar we wisselen regelmatig af met sportactiviteiten zodat je bloed sneller gaat stromen en je ook in de praktijk ervaart hoe het is om te coachen of deel uit te maken van een team. Door de theorie te ervaren blijft de stof beter hangen. Je kunt op die manier in de praktijk goed teruggrijpen op datgene dat je hebt geleerd tijdens je cursus teamcoach. Leer jij graag door te doen? Dan is deze aanpak echt iets voor jou.

Training teamcoach

Wanneer er sprake is van een gesloten systeem of gesloten mensen (verwaarloosde teams, mensen die weinig
vertrouwen hebben) lukt het de BewegingVeroorzakers om dit ‘’open te breken’’. En als mensen weer open staan, kan er geleerd worden.

Nelien, directielid zorginstelling

Zeer blij met de training, omdat sommige theorieën die ik al eerder had gehoord nu heel goed werden aangereikt. Nu
kan ik er echt iets mee in de dagelijkse praktijk.

Merel, Waterwolf

Efficiënt gebruik maken van eigen kunnen, het spiegelen van persoonlijke kwaliteiten en op inspirerende wijze verbinding maken, maakt dat de begeleiding van BewegingVeroorzakers in verandering voor individuele – als groepsprocessen van blijvende waarde is.

Hans Broekman, Veiligheidsregio Utrecht

Voor wie is de opleiding teamcoach geschikt?

Als je al een team coacht of dit wilt gaan doen kun je deze opleiding zeer goed volgen. Dat hoeft niet uitsluitend in de werksfeer te zijn. Ook buiten het werk om zijn er situaties of gelegenheden waarin je leiding geeft of wilt geven: als sportcoach of in een vrijwilligersfunctie. Toch is deze cursus heel geschikt als je nog beter in je rol als coach wilt komen te zitten op je werk. Wij begeleiden projectleiders, teamcoördinatoren, programmamanagers, HR-adviseurs of leidinggevenden uit alle sectoren.
Uiteraard krijg je als cursist alle ruimte om jouw persoonlijke vraagstukken in te brengen zodat we samen naar jouw praktijk kunnen kijken. Zo kun je straks moeiteloos starten of zelfs solliciteren op die teamcoach vacature!

Na je cursus teamcoach begrijp je hoe groepsdynamiek werkt, wat jij kunt doen om die dynamiek te versterken of te herstellen en weet je ook wat jouw invloed is op je team. Je weet hoe je een strategie opstelt om je team te laten groeien en je bent je bewust van het proces dat je aangaat. Wil je meer weten over coaching of zoek je een andere opleiding coach of een opleiding coachen van teams? Dan kun je deze cursus teamcoach aanvullen met een cursus leiderschapscoaching of persoonlijke effectiviteit.

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten

van kenniswerk naar mensenwerk