Outplacement

Robert Tjoe Nij: 06 5321 5978
Marlon Alvares: 06 1503 0676

BewegingVeroorzakers 9 Coaching 9 Outplacement

Loopbaanbegeleiding als je werk op een dood spoor zit

Veranderingen in de economie, de organisatie of bij jezelf, kunnen ertoe leiden dat je werk op een dood spoor terecht komt. Wil jij weer een goede baan vinden met toekomstperspectief?

Loopbaancoaching kan jouw oplossing zijn in de volgende situaties:

 1. Je bent ontslagen of je hebt zelf ontslag genomen. Outplacement is aan de orde.
 2. Je functie of de werkzaamheden bieden je te weinig uitdaging en je werkplezier is weg.
 3. Je functie of werkzaamheden sluiten niet goed aan op je talenten en je mist uitdaging in het werk.
 4. De functie is leuk en past bij jou, maar de cultuur van de organisatie is een mis-match.
 5. Het werk voelt aan als een gevangenis en je wilt zelfstandig ondernemer worden.
 6. Je privé-situatie is sterk veranderd waardoor het lastig is je werk goed te doen.
 7. Je hebt een ziekte gehad met tijdelijke of blijvende gevolgen die van invloed zijn op de werksituatie.

In al deze situaties kan loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding van BewegingVeroorzakers een uitkomst bieden. Eén van onze ervaren coaches gaat met jou aan de slag om ervoor te zorgen dat je weer passend werk vindt. Soms biedt de organisatie waar je werkt een outplacement-traject waarbij je een loopbaancoach krijgt of mag kiezen. Als dit niet het geval is, is het raadzaam te onderzoeken of je een loopbaancoach kunt inschakelen.

Loopbaan coaching

BewegingVeroorzakers

In de afgelopen 15 jaar hebben wij veel leidinggevenden mogen helpen met een groei in leiderschap met onze Leiderschapstraining, loopbaancoaching en outplacement. Onze klanten komen uit de volgende sectoren: sportbonden, vervoersbedrijven, veiligheidsregio’s, vastgoedontwikkelaars, bouwbedrijven, gemeentelijke uitvoeringsorganisaties, retail, verzekeraars, zorginstellingen, woningbouwcorporaties..

Marlon Alvares

Robert Tjoe Nij

De eerste moeilijke stap naar outplacement

Hoe ongelukkig je ook bent over je werksituatie, toch kan het lastig zijn om een stap te zetten naar loopbaanbegeleiding. Vaak vinden we het moeilijk professionele hulp in te schakelen. We bagatelliseren de situatie of we denken het zelf wel te kunnen oplossen.
Daarnaast is veranderen gewoon lastig. Het idee van het ‘oude’ opgeven en een nieuw avontuur aangaan kan je beangstigen. Gaat het wel lukken om een nieuwe baan te vinden? Zal ik succesvol zijn? Ga ik het echt leuk vinden? Ben ik niet te oud voor een switch met een outplacement-traject? Heb ik nog zin in een opleiding? Zijn er nu wel banen? Kan ik de financiële consequenties overwinnen?
Als je jezelf écht iets beters wenst, is het nodig je niet te laten tegenhouden door deze angsten. Het getuigt van wijsheid en kracht als je hulp inschakelt. Loopbaanbegeleiding geeft je antwoorden op je vragen en je komt in actie om je eigen situatie te verbeteren.

Hoe ziet onze loopbaanbegeleiding eruit?

Met loopbaanbegeleiding van BewegingVeroorzakers krijg je snel zicht op waar de schoen echt wringt en stippel je samen met de coach een traject uit om je werksituatie te verbeteren. Wij hebben in de afgelopen 15 jaar een unieke aanpak voor loopbaanbegeleiding ontwikkeld waarmee ook jij passend werk zult vinden.

 • Passie en ambities: het (her)ontdekken van datgene waarvan jouw hart echt sneller gaat kloppen.
 • Integrale benadering: jouw zoektocht gaat niet alleen over nieuw werk, maar over alle facetten die verband houden met werk: jouw privé-leven, gezondheid, financiën, relaties en persoonlijke ontwikkeling.
 • Persoonlijk ondernemerschap: onze aanpak is erop gericht jou sterker en actiever te maken om zelf je droombaan te vinden. Je leert hoe je jezelf in een doe-stand krijgt en houdt. Je wordt een persoonlijk ondernemer die regie neemt over zijn/haar eigen leven en loopbaan.
 • Mobiliseren persoonlijk netwerk: de meeste loopbaancoaches leren je te solliciteren op een vacature door het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, oefenen sollicitatiegesprek, etc. Bij ons leer je vooral je persoonlijk netwerk te mobiliseren zodat de juiste werkgever jou vindt.
 • Ondernemende loopbaancoaches: bij BewegingVeroorzakers krijg je een loopbaancoach die tevens ondernemer is en uit die bron ervaringen met je deelt over het vinden van je passie, jezelf profileren, netwerken en jezelf ontwikkelen. Vinden van een nieuwe baan is namelijk ultiem ondernemerschap!
Loopbaanbegeleiding

Wanneer er sprake is van een gesloten systeem of gesloten mensen (verwaarloosde teams, mensen die weinig vertrouwen hebben) lukt het de BewegingVeroorzakers om dit ‘open te breken’. En als mensen weer open staan, kan er geleerd worden.

Nelien, directielid zorginstelling

Zeer blij met de training, omdat sommige theorieën die ik al eerder had gehoord nu heel goed werden aangereikt. Nu
kan ik er echt iets mee in de dagelijkse praktijk.

Merel, Waterwolf

Efficiënt gebruik maken van eigen kunnen, het spiegelen van persoonlijke kwaliteiten en op inspirerende wijze verbinding maken, maakt dat de begeleiding van BewegingVeroorzakers in verandering voor individuele – als groepsprocessen van blijvende waarde is.

Hans Broekman, Veiligheidsregio Utrecht

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

In de meeste gevallen is het verkrijgen van een leuke en passende baan een belangrijk doel van outplacement. Loopbaanbegeleiding bij BewegingVeroorzakers geeft je echter meer. Met dit traject neem je regie over je eigen leven voor meer (werk)plezier, geluk en toekomstperspectief.

 • Beter inzicht in wat jij uit je leven wilt halen
 • Inzicht in jezelf, je passie en je talenten
 • Betere balans tussen werk en privé
 • Versterking van je ondernemendheid en bereiken van persoonlijke doelen
 • Inzicht in je ontwikkelpunten en een plan om eraan te werken

 

Wil je het optimale uit loopbaanbegeleiding te halen?

Het optimale uit outplacement te halen, vraagt ook iets van jou. Dit zijn de 4 succesfactoren.

 1. Zie jezelf als onderdeel van het probleem. We hebben de neiging om anderen of iets buiten onszelf de schuld te geven van ons probleem. We  verwachten iets van de ander in plaats van onszelf. Als je jezelf ziet als onderdeel van het probleem, ben je per definitie een onderdeel van de oplossing. Je weet dat jij aan zet bent en je eigen situatie kunt verbeteren.
 2. Wees bereid om hard te werken. Een nieuwe baan vinden of je werksituatie drastisch verbeteren is hard werken. Het vinden van een nieuwe baan is een ‘baan’ op zichzelf! Het vraagt dagelijkse aandacht, zelfonderzoek, keuzes maken en actie ondernemen.
 3. Sta open voor zelfonderzoek. Een kritische succesfactor voor een loopbaanvraagstuk is de bereidheid om te reflecteren op jezelf, je leven, je ambities en je vaardigheden. Dit vraagt om kwetsbaarheid en eerlijkheid naar jezelf.
 4. Betrek je persoonlijke omgeving erbij. Je werk raakt altijd anderen om je heen: partner, collega’s, leidinggevende, vrienden en wellicht je kinderen. In een loopbaancoaching-traject is het heel belangrijk en waardevol om verschillende personen in je omgeving erbij te betrekken.

Ben jij op zoek naar je droombaan of kan je werksituatie een stevige ‘reset’ gebruiken? Kom in actie en gun jezelf de juiste loopbaancoaching voor het bereiken van meer werkplezier en geluk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek met een van onze loopbaancoaches.

vullen van je gereedschapskist

kracht van het team benutten

van kenniswerk naar mensenwerk