LeiderschapsCoaching

– dynamisch krachtenveld –

Robert Tjoe Nij: 06 5321 5978
Marlon Alvares: 06 1503 0676

BewegingVeroorzakers 9 Coaching 9 Leiderschapscoaching

Succesvolle managers hebben een coach

Het is opvallend dat succesvolle managers regelmatig de juiste hulp weten te organiseren op het juiste moment. Ze zijn zich ervan bewust dat ze niet altijd zelf de juiste antwoorden kunnen vinden. Ze zijn in staat hun ego even opzij te zetten, hulp te vragen en open te staan om iets te leren. Zij geloven er namelijk in dat succesvolle mensen gericht zijn op continue leren en verbeteren. Hoe zit dat bij jou?
Soms loop je namelijk in je leidinggevende rol ergens tegenaan waar jezelf even niet goed uitkomt:

 • Je leidinggevende verwacht het onmogelijke van je en je krijgt niet de juiste middelen;
 • Je team werkt niet goed samen en het lukt je niet om het naar een hoger niveau te krijgen;
 • Je hebt 1 of enkele disfunctionerende medewerkers en het lukt je niet om ze naar het gewenste niveau te krijgen;
 • Je twijfelt al een tijdje op je nog op de juiste plek zit in de organisatie;
 • Je ziet en wil dat er anders leidinggegeven dient te worden in de organisatie, maar je voelt je een roepende in de woestijn;
 • Je wil meer aandacht geven aan je team, maar organisatie brede veranderingen vragen te veel aandacht van je.

Reactieve leidinggevenden leggen de schuld van het gevoelde probleem buiten zichzelf. De organisatie, de medewerkers, hun collega’s, het team, de reorganisatie is de oorzaak van het probleem.

Proactieve leidinggevenden kiezen ervoor om de oplossing bij zichzelf te zoeken. Ze blijven niet te lang hangen bij de schuldvraag, maar kijken wat ze anders moeten doen om de situatie te verbeteren. Om snel beeld te krijgen van wat ze anders moeten doen, schakelen ze een coach in voor de frisse blik van buiten.

Het is dus een teken van kracht om bij tijd en wijle leiderschapscoaching te organiseren. In topsport is het gericht inzetten van de juiste coach heel normaal. Bijvoorbeeld, fittness coach, mental coach of een performance coach. Leidinggeven is ook een vorm van topsport vanwege uitdagende doelen en de complexiteit van het vak.

Waar kan leiderschapscoaching je mee helpen?

Leiderschapscoaching is een effectief instrument om snel oplossingen te krijgen voor een uitdaging in jouw leiderschapspraktijk, door:

 • Met je te sparren en te spiegelen over wat nu de kernoorzaak is van je gevoelde probleem;
 • Inzicht te krijgen in wat jouw aandeel is in de problematiek;
 • Je te helpen het probleem zonder emoties te beschouwen en verschillende oplossingen te verkennen;
 • Je te helpen en te trainen hoe je effectief een gewenste oplossing aanpakt en realiseert;
 • Je tips en ideeën te geven hoe je zelf kan werken aan de gewenste persoonlijke ontwikkeling.

Als leidinggevende heb je te maken met een dynamisch krachtenveld: jezelf, je leidinggevende, je team, je collega leidinggevenden en de ‘klant’. Je succes wordt grotendeels bepaald door je vermogen om de diverse relaties te onderhouden, belangen van je stakeholders te dienen, hun verwachtingen te managen en resultaten te boeken. Dit maakt het vak leidinggeven complex en uitdagend.

Het programma Leiderschapscoaching

Het doel van de Leiderschapscoaching is je uitdaging en de context daarvan goed te verkennen en te bepalen waar jouw invloed zit. Je te helpen hoe je de situatie meester kan worden, in plaats van dat de situatie meester is over jou. Tevens gaan we aan de slag om de effectiviteit van je leiderschap te vergroten en te vertalen naar een persoonlijke ontwikkeling.

De Leiderschapscoaching omvat 7 gesprekken van 1 ½ uur. Het eerste gesprek is een intakegesprek waarin je coachvraag nader wordt verkend en de aanpak wordt besproken. De volgende vijf gesprekken vinden verspreid over 1 à 2 maanden plaats. Tussen de gesprekken door ga je aan de slag met gerichte opdrachten. Het laatste gesprek is gericht op het borgen van de resultaten en krijg je advies over hoe je zelf verder kunt met je ontwikkeling.

 

Leiderschap
\

Leiderschapscoaching

Het programma omvat 7 gesprekken van 1,5 uur. Data in overleg.

Prijs voor deelname is € 2.450 (exclusief BTW en inclusief materialen).

Onze passie is mensen en bedrijven te versterken in persoonlijk ondernemerschap. Wij geloven dat ondernemende mensen meer verantwoordelijkheid nemen voor het bereiken van geluk, succes, werkplezier en welzijn. Niet alleen voor zichzelf , maar ook voor anderen die hun dierbaar zijn.

Wil je niet in een groep leren en toch gericht je leiderschap versterken?

Dan is leiderschapscoaching echt iets voor jou. 1 op 1 met een ervaren trainer/coach sparren over je uitdagingen. Je krijgt daarbij een training op maat voor jouw situatie en passend bij je ervaring.

Schrijf je in als je op zoek bent naar resultaat op korte termijn.

 

ja ik schrijf mij inIk wil contact opnemen